Breng je ideeën tot uiting

Doe mee met ons CREAcafé!

Meer info

Docent

Henk-Jan van Sluijs

Henk-Jan van Sluijs

Docent: Slagwerk, Seniorenband, Popschool Speciaal

Sinds mijn 5 levensjaar ben ik gefascineerd door drummen, trommels en alles wat met muziek te maken heeft. Maar zoals dat soms gaat denken ouders daar soms anders over als je hier verder in wilt gaan. Toch zijn mijn ouders na lang aandringen overstag gegaan en hebben  altijd achter mij gestaan als het ging om het maken van muziek. Vanaf mijn 14e  jaar begon ik met het volgen van drumles bij een plaatselijke drumleraar en al gauw werd duidelijk dat ‘op trommels slaan’ iets was wat ik voor de rest van mijn leven wilde blijven doen!

Het was dan ook niet meer dan logisch dat ik na mijn middelbare school een studie aan het conservatorium volgde. Na een opleiding van 5 jaar studeerde ik af aan het Alkmaars conservatorium in de richting ‘Drums Lichte Muziek’. Met ‘lichte muziek’ wordt eigenlijk alle stijlen bedoeld, behalve die uit de klassieke muziek. Dus concreet moet je dan denken aan pop, rock, r&b, funk, jazz, latin, blues, enz  Daarnaast volgde ik als bijvak ook klassiek slagwerk.

Een belangrijk onderdeel van mijn studie aan het conservatorium was het halen van mijn lesbevoegdheid. Want dat een goede muzikant niet automatisch ook een goede leraar is, is een feit! Ik vind lesgeven en het overbrengen van de ruime ervaring die ik in de praktijk heb opgedaan erg leuk, zeker aan leerlingen in diverse leeftijden en op diverse niveaus. Ook heb ik meerdere leerlingen kunnen klaarstomen voor het conservatorium.

Ik heb van diverse drummers les gehad waaronder Hans van Oosterhout, Mark Eshuis, Marcel Serierse en heb daarnaast vele workshops bij gewoond bij  toonaangevende drummers van over de hele wereld.

In het werkveld heb ik veel ervaring opgedaan met het spelen in diverse bands, uiteenlopend qua stijlen. Ook heb ik veel artiesten muzikaal begeleid, waaronder Lee Towers, Imca Marina, Tom Parker en Ria Brieffies (ex Dolly Dots).

Maar als het om lesgeven gaat staat plezier voorop!!!!