Nieuws

Het Urban Culture Festival is terug!

Gepubliceerd op: 15 januari 2024

Na de succesvolle editie van vorig jaar komt er dit jaar een nieuwe editie van het Urban Culture Festival in Den Helder. Op vrijdag 2 en zondag 4 februari verandert Theater de Kampanje in één grote urban playground met ruim baan voor alles wat de nieuwe generatie beweegt. Met spectaculaire urban sports demo’s, workshops en verrassende optredens.

Het Urban Culture Festival biedt een uniek podium voor zowel beginnende als gevestigde talenten en initiatieven in verschillende street culture disciplines. Iedereen kan aanhaken en op eigen niveau meedoen. Onderdelen zijn dance, graffiti, house, hiphop, street art, streetdance, panna, skaten, AI kunst, gaming en spoken word. Highlights zijn de Helderse Dance Demo door diverse Helderse dansgroepen, de pumptrack, BMX demo’s en workshops door Dez Maarsen, demo’s en workshops van wereldkampioen Groundmovs straatvoetballer Nasser El Jackson en de El Jackson Twins, beat & rap workshops, een afrodance workshop door Precious Alvares, een danceworkshop door Juvat, een housechoreo door Gino en de voorstelling Rhythm & Flow van ISH. Tussendoor kunnen de bezoekers chillen op het foodplein en genieten van een gevarieerd aanbod van street food & drinks.

Het Urban Culture Festival is vrijdag 2 februari alleen toegankelijk voor scholen. Op zondag 4 februari is het festival geopend van 12.00 tot 18.30 uur, de toegang is gratis. Het festival wordt ook dit jaar georganiseerd door Theater de Kampanje, Team Sportservice Den Helder, Rik Niks, House of Dance, Jongerenwerk Den Helder en Triade; een krachtenbundeling van de lokale organisaties uit Den Helder.

Voorstelling
In de nieuwe theatervoorstelling Rhythm & Flow van ISH ontmoeten muzikanten, freerunners en hiphop dansers elkaar rondom de randen van het podium. Wat gebeurt er als de ritmes van deze verschillende disciplines samensmelten of juist met elkaar clashen? Een danser daagt een muzikant uit, ze voeren de beat op en voelen de adrenaline pompen. Zij storten zich vol overgave in elkaars flow. Voel je hartslag stijgen met spectaculaire choreografieën tegen een verticale muur, powermoves op een doorzichtige vloer en opzwepende livemuziek. Deze adembenemende show zorgt ervoor dat je continu op het puntje van je stoel zit. De voorstelling van ISH start om 19.00 uur. Kaarten voor deze voorstelling kosten € 15,-, verkrijgbaar via www.kampanje.nl.

Aanmelden voor de workshops BMX van Dez Maarsen, het straatvoetbal van Nasser El Jackson en Panna kan op de dag zelf bij de inschrijfbalie. Wil je meedoen aan dansworkshop van Precious, Juvat of Gino, meld je dan vooraf aan via www.kampanje.nl.

Het programma voor zondag 4 februari:

13.00 – 13.45 uur       Helderse Dance Demo

13.30 – 17.30 uur       Workshops en demo’s Nasser El Jackson & The El Jackson Twins

13.45 – 14.00 uur       Rap/DJ

14.00 – 15.00 uur       Danceworkshop door Juvat

15.00 – 15.15 uur       Rap/DJ

15.30-16.30 uur          Workshop Gino (The Jagg) Jagessar

16.30-16.45 uur          DJ

17.00-18.00 uur          Afrodance workshop door Precious Alvarez