Welkom bij Kunst in School

Naast lessen en cursussen in de vrije tijd is Triade ook werkzaam op het basis- en voortgezet onderwijs in de regio. We brengen scholen, kunst en cultuur samen. Zo kunnen kinderen hun eigen creativiteit ontdekken en opgroeien met dans, theater, muziek en beeldende kunst.

Cultuureducatie Met Kwaliteit

In het programma Cultuureducatie Met Kwaliteit werken scholen en culturele instellingen in het hele land samen om kunst en cultuur een vast onderdeel van het lesprogramma te maken. Triade is de penvoerder van de Gemeente Den Helder, Gemeente Schagen en Gemeente Hollands Kroon. De CMK projectleiders verzorgen het programma op basis van de algemene landelijke richtlijnen, gecombineerd met een specifieke lokale aanpak. Door middel van het creatief proces, een procesgerichte didactiek, worden leerkrachten in primair onderwijs in Den Helder, Schagen en Hollands Kroon door deskundige kunstvakdocenten gecoacht. Zo leren zij samen om de verbeeldingskracht, het waarnemingsvermogen en de communicatieve vaardigheden van hun leerlingen te vergroten.

Heeft jouw school interesse om cultuureducatie structureel te verankeren in het schoolaanbod, vraag dan vrijblijvend een kennismakingsgesprek aan met een van onze projectleiders. De contactgegevens vind je hier

Voorstellingen en projecten

Hieronder vind je het Kunst in School aanbod voor het schooljaar 2024-2025. Ook dit jaar worden er voorstellingen en activiteiten in diverse disciplines en thema's aangeboden op verschillende locaties. Ook is er aanbod voor leerkrachten zoals liedbegeleiding op gitaar en creatieve workshops. Blader lekker door het aanbod en laat je inspireren! Handig: je kunt heel eenvoudig een favorietenlijstje samenstellen met de activiteiten die jou aanspreken en eventueel delen met jezelf of een collega. Het inschrijven gaat via ons digitale plansysteem Planned Culture. Wil je hulp of advies? Neem dan contact met ons op. We wensen jou en je leerlingen alvast veel plezier en inspiratie!

 

Verfijn je keuze

Verfijn je keuze

Verfijn je keuze Wis alle filters
Geschikt voor
Soort
Discipline
Thema
Kerndoel
Locatie
Periode
Aan het laden..