Docent

Angelike Valster

Angelike Valster

Docent: Fotografie

Fotografie is al vanaf jonge leeftijd in mijn leven – mijn vader was een enthousiaste hobbyfotograaf en ik ontdekte dit plezier al vanaf de achterbank van de oude Ford, waar ik mijn eerste duoportret van mijn ouders maakte.

Fotografie is voor mij het spelen met licht en donker. Het vermogen en de vrijheid om je eigen werkelijkheid in beeld te brengen. Portretten en de magie in het alledaagse, en het alledaagse in de magie zijn mijn favoriete persoonlijke thema’s.

Het vermogen om technisch goeie foto’s te maken vraagt een basiskennis van techniek, met daarnaast het geduld en verlangen om ‘het oog’ te ontwikkelen. Ik verzorg workshops en cursussen vanaf deze basis en neem mijn cursisten vervolgens mee om de eigen beeldtaal verder te kunnen ontwikkelen.

Daarnaast ben ik cultuurpartner en foto-/mediadocent voor het basis-, voortgezet- en speciaal onderwijs en geef ik workshops en trainingen op het gebied van fotografie, media en video. Deze bied ik op maat aan; met altijd het oog op de creatieve ontwikkeling van alle betrokken partijen.

Opleidingen:

Visuele communicatie, Willem de Kooning Academie, Rotterdam

Camjo (videojournalist/editor) Open Studio, Amsterdam