Nieuws

Spectaculair ‘boegbeeld’ op Triade gebouw onthuld

Afgelopen donderdag is door wethouder Kees Visser een groots kunstwerk op de gevel van het Triade gebouw onthuld. Het kunstwerk is ontworpen door kunstenaar Arno Coenen in samenwerking met buurtbewoners, scholieren en bezoekers van open dagen van Triade.

"Het gebouw van Triade is prachtig en wat er zich binnen afspeelt is minstens zo mooi. De glazen gevel leent zich bij uitstek om dat te laten zien", vertelt Triade-directeur Sander Boschma. "Daarom hebben we Arno Coenen gevraagd een vertaling naar de gevel te maken. Samen met cursisten, bezoekers en buurtbewoners heeft hij dit fantastische ontwerp gemaakt met een schitterend boegbeeld op het dak."

Arno Coenen, die onder meer bekend is van de 'Horn of Plenty' in de Markthal in Rotterdam en de flats aan de Waddenzeestraat, werkt vaker samen met anderen en zoekt aansluiting bij wat er leeft in een wijk, stad of gemeenschap. Dit levert prachtige kunstwerken op, waarin mensen zich herkennen of zich mee kunnen identificeren. 

Twee medeontwerpsters van het kunstwerk, Madelon en Noa, hielpen de wethouder met de onthulling. Zij ontwierpen samen met Arno dé eyecather van het kunstwerk: een zeemeermin. Coenen: “Het kunstwerk is gebaseerd op een klassieke zeemanstatoeage. Dat nautische thema past natuurlijk perfect bij een stad als Den Helder.”

Het kunstwerk is te bewonderen bij Triade aan de Middenweg 2.

Foto: Gerard Krol