Docent

Malou Zuidema

Malou Zuidema

Docent: Beeldend docent

Het liefst ben ik achter mijn tekenbureau te vinden, waar ik kleurrijke illustraties maak over dagelijkse dingen of illustreer voor werk in opdracht. Het lesgeven is iets wat dicht bij mijn hart ligt. Ik laat graag zien hoe leuk het is om mooie dingen te maken en daar van te genieten.  

Van origine ben ik Texelse en afgestudeerd docent beeldende vorming aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Na mijn afstuderen heb ik 8 jaar in het buitenland gewoond en gewerkt in Tasmanië, New York City en Sydney. Daar heb ik voor een brede doelgroep mensen workshops mogen geven. Ik heb ervaren dat mensen enorm kunnen genieten van het creatieve proces.  

In mijn lessen wil ik laten zien dat iedereen creatief kan zijn. Dat je jezelf kan verbazen. Het schilderproces is verschillend van persoon tot persoon. Ik help je graag op weg met diverse persoonlijke praktische tips en technieken. Leidend door de basistechnieken zoeken we samen naar een manier van werken en de juiste aanpak die bij jou past.

Het liefst zie ik dat cursisten na afloop zo enthousiast zijn, dat ze thuis nog aan de slag gaan. Je zal zien dat je door het veel te doen steeds beter wordt. Het leuke aan schilderen is dat je altijd kan blijven leren en ontdekken.

 

Opleiding

Bachelor docent beeldende vorming aan Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten

 

Cursussen

Children’s book illustration – New York School of Visual Arts

‘Rules of the Road’ visual arts – New York School of Visual Arts

Editorial illustration – New York School of Visual Arts

 

 

Website

www.malouzuidema.com

www.creatieworkshopstexel.nl

 

Social Media

https://www.instagram.com/mz_illustrations/

https://www.facebook.com/malouzuidemaillustrations

 

https://www.instagram.com/creatieveworkshopstexel/

https://www.facebook.com/creatieveworkshopstexel