Docent

Karin van Buijtene

Karin van Buijtene

Docent: Piano docent

Eén van mijn eerste herinneringen is dat ik bij mijn opa pianomuziek hoorde. Ik was vijf jaar oud en op slag verliefd op de piano. Deze liefde is altijd gebleven. Helaas, op mijn elfde mocht ik pas op pianoles… Al snel wist ik dat ik ‘door’ wilde met de piano. Ik studeerde een jaar aan het conservatorium in Zwolle en daarna ging ik naar Codarts in Rotterdam waar ik in 1987 mijn einddiploma haalde.

Tijdens en na mijn studietijd heb ik altijd samengespeeld met andere musici en lessen en masterclasses gevolgd. Omdat ik geloof in een leven lang leren en je laten inspireren volg ik sinds 2018 lessen bij Marietta Petkova. Leren en lesgeven zijn immers loten aan dezelfde stam.

In mijn eigen lessen kijk ik altijd naar wie er op de kruk zit, wat zijn de mogelijkheden en welke ‘zorg’ heeft de leerling nodig? Expressief spel, het verhaal vertellen vind ik erg belangrijk, maar daar is ook de beheersing van het instrument voor nodig. En zo is de cirkel weer rond. Ik probeer elke leerling te enthousiasmeren en de liefde voor de piano en muziek in het algemeen over te brengen.

Actief ben ik ook voor de EPTA (European Piano Teachers Association). Ik ben regelmatig jurylid en voorzitter bij de piano graadexamens in Alkmaar en Amsterdam. Prachtig om te zien dat kinderen zo enthousiast in de weer zijn met de piano.

Naast mijn privé lespraktijk in Alkmaar geef ik les aan Artex kunstenschool op Texel.