Breng je ideeën tot uiting

Doe mee met ons CREAcafé!

Meer info

Docent

Juan Calderon

Juan Calderon

Docent: Beat production, songwriting, rap

Mijn naam is Juan Calderon en ik ben een allround music producer in de stijlen hiphop, R&B, pop en indie. Naast het produceren voor verschillende artiesten ben ik ook songwriter en vocalist.

Ik ben begonnen met nummers schrijven en beats maken omdat ik erachter wilde komen hoe zo'n proces verliep achter een van mijn favoriete radionummers. Vervolgens begon ik samen te werken met lokale rappers en zangers en mijn interesse voor het produceren van muziek groeide meer en meer.

Ik deed auditie op de Herman Brood Academie en werd aangenomen. Hier heb ik leren samenwerken met verschillende artiesten en een netwerk opgebouwd. Na mijn studie ben ik gaan werken in muziekstudio’s in Amsterdam en Haarlem en heb ik mogen schrijven en produceren voor DJ’s, rappers, R&B zangeressen en Voice Kids kandidaten. Hierna heb ik een publishing deal getekend bij Next Era en geef ik workshops en lessen in het produceren van beats en songwriting. Wil jij hier meer over leren, meld je dan aan voor een van mijn cursussen!