Docent

Hanneke Bergsma

Hanneke Bergsma

Docent: Zang

Ik heb een PABO-opleiding afgerond en daarna een conservatoriumstudie zang: jazz/pop. Tijdens deze laatste studie werkte ik al bij Triade. In 1999 deed ik eindexamen. Ik geef les aan kinderen en volwassenen, zowel individueel als in groepen. Ik heb een kinderkoor, jongerenkoor en volwassen popkoor, geef workshops en ga naar basisscholen om te zingen met de klas of zelfs een minivoorstelling te maken.

Zoals bijna elk meisje zong ik in mijn eigen kamertje met een haarborstel als microfoon en ik dacht dat ik het wel aardig kon. Een leerkracht op de basisschool vertelde me dat dat niet het geval was, waarop ik de haarborstel weer ging gebruiken om mijn haar te borstelen en voor niks anders.

Tien jaar later, toen ik zelf studeerde voor leerkracht, ging ik weer voorzichtig zingen en werd mijn haarborstel een echte microfoon. Mijn zanglessen aan de klassen werden zeer gewaardeerd; door de kinderen én door collega’s: ik ging zingen in hun klas en zij namen mijn gymlessen over… goeie deal!

Ik ben pas veel later gaan studeren aan het conservatorium. Tussendoor heb ik ‘overal’ opgetreden in binnen- en buitenland, op televisie, festivals, shows. Ik heb een eigen CD gemaakt en een theaterprogramma. Heb verschillende prijzen gewonnen en vooral heel veel geleerd van het ‘doen’.

Mijn opleiding tot ‘juf’ en mijn muziekstudie versterken elkaar. Ik vind het heerlijk om anderen te helpen in wat ik het liefste doe: zingen. Om met een juiste techniek, een gezonde dosis lef en inzet jezelf te kunnen uiten met je stem, daar wil ik je bij helpen. En terugkijkend op alles wat ik in de muziek gedaan heb en nog steeds doe, vind ik het heel leuk om een vette knipoog te geven aan die leerkracht die mij vertelde dat ik niet kon zingen… ;-)

Website:

www.hanneke-bergsma.nl

Facebook:

www.facebook.com/hanneke.bergsma.zangeres

Youtube

www.youtube.com/user/hannekebergsma           

Instagram

www.instagram.com/hanneke.bergsma