Agenda

Urban Culture Festival

Op zaterdag 4 en zondag 5 februari verandert De Kampanje in één grote urban playground! Van spectaculaire urban sports wedstrijden tot street culture performances en verrassende optredens. Maakt dat nieuwsgierig? Express yourself!

Het Urban Culture Festival biedt een uniek podium voor zowel beginnende als gevestigde talenten en initiatieven in verschillende street culture disciplines. Iedereen kan aanhaken en op eigen niveau meedoen. Onderdelen zijn Afrodance, Breaking, Graffiti, Capart, Hiphop, Street Art, Streetdance en Spoken Word. Highlights zijn de Helderse Dance Demo door diverse Helderse dansgroepen, skaten, BMX demo’s door Dez Maarsen, demo’s en workshops van wereldkampioen Groundmoves straatvoetballer Nasser El Jackson, VR workshops, Beat & Rap workshops, de SPOKEN Awards Finalistentournee, een Afrodance workshop door Precious Alvares, de voorstelling Delusions van de jonge, ambitieuze choreograaf Jennifer Romen met haar gezelschap ‘Oxygen’ en de voorstelling FTBLL – Can you kick it van ISH Dance Collective, met onder andere Achie Tarhouchi, een van de beste en bekendste straatvoetballers van de wereld en speler van Los Barrenderos. Tussendoor kunnen de bezoekers chillen op het foodplein en genieten van een gevarieerd aanbod van street food & drinks.

Het festival wordt georganiseerd door Theater De Kampanje, Team Sportservice Den Helder, Rik Niks, House of Dance, MEE & De Wering en Triade; een krachtenbundeling van de lokale organisaties uit Den Helder.

Het festival is zaterdag van 14 tot 20 uur en zondag van 12 tot 18.30 uur. De toegang is gratis, m.u.v. de voorstellingen van Oxygen en ISH. Op de website van De Kampanje vind je het volledige programma. Ook kun je je daar aanmelden voor een van de gratis workshops of tickets bestellen voor de voorstellingen.