Agenda

Mazzel - door Hanneke Bergsma en Winnubst

Triade en Muziekvereniging Winnubst slaan de handen ineen voor een bijzondere avond! Een concert met een lach en een traan.

Rode draad van het programma is het indrukwekkende verhaal ‘Mazzel’. Muziek en teksten zijn speciaal hiervoor geschreven door Triade zangdocent Hanneke Bergsma en haar levenspartner Ralph Paap. Het verhaal is gebaseerd op een kort verhaal van Marieke van den Berg.

Mazzel vertelt het verhaal van Roos, een Joods meisje, dat als gelukkige bruid de tweede wereldoorlog ingaat maar dan alles wat haar lief is verliest. Hoe ga je om met intens verdriet? En hoe buig je dit verdriet om naar iets waar je mee kunt leven. Waar je zelfs weer gelukkig van wordt? Roos kreeg het voor elkaar!

Het muzikale programma wordt aangevuld met hoogtepunten uit samenwerkingsprojecten van de afgelopen 20 jaar met nummers als Turn the beat around en One moment in time.

Tickets voor de voorstelling zijn verkrijgbaar via de website van De Kampanje.

-

Hanneke Bergsma is al meer dan 25 jaar als zangdocent verbonden aan Triade Den Helder. Als uitvoerend artiest kreeg zij landelijke bekendheid door het Nationaal Songfestival (1988) en de Soundmixshow (1989, Kate Bush).

Winnubst staat garant voor een avond muziek op hoog niveau en begeleidde al vele prominente gasten zoals Charley Luske, Berget Lewis en Ellen ten Damme.

De samenwerking tussen beiden gaat ver terug; in 2003 was Hanneke hoofdgast in het promconcert van Winnubst. Dit jaar dan ook een 20-jarig jubileum! En dat mag gevierd worden, vonden Triade en Winnubst.