Agenda

Ierse muziek in Huisduiner Kerk

Op donderdag 4 november staat er een prachtig afwisselend en speciaal concert geprogrammeerd in het kerkje van Huisduinen, Badhuisstraat 26. Er zal Ierse muziek te beluisteren zijn op gitaar/bouzouki en pipes. De vermaarde Ierse muzikanten Luke Ward en Aaron O’Hagan zullen het concert verzorgen, voor publiek dat weer mag en graag wil komen luisteren!

Het concert gaat vooraf aan het workshopweekend Vliers op Texel, waar diverse workshops gegeven worden met Ierse muziek en samenspel.
 
Luke Ward is een gitarist/bouzoukispeler uit Belfast die voornamelijk traditionele Ierse muziek speelt. Hij reist daarvoor de hele wereld over en is betrokken bij talloze muzikale projecten. En hij geeft bouzoukiles op Ierse muziekfestivals over de hele wereld. 

Aaron O’Hagan is muzikant, leraar en pipebouwer, gespecialiseerd in uilleann pipe en de traditionele houten fluit. Aaron is geboren in Belfast en maakte kennis met traditionele Ierse muziek via zijn opa. Hij leerde zijn eerste noten op de tin whistle. Later ging hij over op de fluit en uilleann pipe. In het streven naar hoogwaardige instrumenten en het juiste geluid is hij ook pipes en fluiten gaan maken. Geïnspireerd door meesters uit het verleden zoals Leo Rowsome, The Crowleys, Ruddal & Rose en Prattens, hebben Aarons instrumenten een onderscheidende toon. 

Kosten om dit concert bij te wonen: € 15,-.
Te reserveren via loesbakker@gmail.com