Agenda

Dag van de Architectuur

Triade Architectuurcentrum haakt aan bij de landelijke Dag van de Architectuur op zaterdag 17 juni. Binnen het thema 'Toegang en Toegankelijkheid' organiseert het Helderse Architectuurcentrum deze dag verschillende activiteiten in de stad:

Tentoonstelling 'De voordeuren van Den Helder'
Voordeuren zijn symbool voor toegang en toegankelijkheid. Inwoners uit Den Helder kunnen tot en met 28 mei een foto inleveren van hun voordeur met het verhaal over de voordeur of over het pand waar de voordeur onderdeel van uitmaakt. Maar ook het verhaal achter de voordeur kan mooi zijn om te vertellen. Het kan dan ook een bijzondere deur zijn of een normale deur met een mooi verhaal erachter. De tentoonstelling is vanaf 17 juni te bekijken in de binnenstad op de schutting van 'De Posterij'(ook wel het oude postkantoor). Voordeuren met verhalen kunnen worden ingeleverd (hoge resolutie, ca. 8 MB) via deze pagina of via pr@triade-denhelder.nl.

Lezing en route
Op zaterdag 17 juni om 14.00 uur organiseert het architectuurcentrum een ‘Lezing en route'. Tijdens deze middag woon je in totaal drie lezingen bij. Tussendoor wandel je van locatie naar locatie. Opgeven voor de 'lezing en route' is gewenst, dit kan via info@triade-denhelder.nl.

Locatie 1: Station Zuid en de Nollen
Station Den Helder Zuid is een van de toegangspoorten naar Den Helder. Er wordt gewerkt aan een vernieuwing van de omgeving die aansluit op het unieke kunst- en natuurproject De Nollen van R.W. van de Wint. Landschapsarchitect Hanneke Toes geeft een toelichting op de plannen.

Locatie 2: De Doggershoek
De Doggershoek is een opvallend gebouw dat is ontworpen als penitentiaire inrichting voor jongeren. Later is het verbouwd tot asielzoekerscentrum en biedt daarmee onderdak aan vluchtelingen. Zowel het oorspronkelijke ontwerp als de verbouwing zijn ontworpen door Jurriaan van Sticht van bureau LEVS. Hij vertelt het verhaal en gaat graag met deelnemers in gesprek.

Locatie 3: Hindoetempel
Aan de Annie Romeijn Verschoorlaan staat de opvallende hindoetempel, een toonbeeld van culturele diversiteit in Den Helder. Deelnemers krijgen een toelichting over het ontwerp en mogen een kijkje nemen bij een unieke viering in de tempel.

Fietstocht voordeuren van Den Helder
Vanaf 17 juni is in de Den Helder Experience Store (Spoorstraat 2) een flyer verkrijgbaar met bijzondere routes langs diverse voordeuren van gebouwen in de stad. Een route langs bekende maar ook onbekende plekken en hun verhaal. Ook is de flyer vanaf dat moment digitaal beschikbaar via deze pagina.

“Speur de deur”
Vanaf 17 juni is er speciaal voor kinderen een speurtocht verkrijgbaar door de binnenstad en over Willemsoord. In deze speurtocht gaan kinderen op zoek naar het gebouw dat bij een deur hoort. Heb je de deur gevonden dan vind je een letter en met alle letters tezamen kun je een woord vormen. Deelnemers kunnen hun oplossing voor 1 juli inleveren bij de Den Helder Experience Store  en ontvangen dan een leuke attentie.

Samenwerking Architectuurcentrum
Triade Architectuurcentrum is nieuw. Dit Helderse centrum is een samenwerking tussen Triade, Gemeente Den Helder, Woningstichting, Zeestad en Citymarketing.