INSTRUMENTALE LESSEN
Bij Triade kun je les krijgen op bijna alle muziekinstrumenten. Individueel, in groepjes of ensembles en bands. Blazers hebben de keus uit blokfluit, dwarsfluit, Ierse fluit,  tinwhistle, klarinet, hobo, saxofoon, trompet, hoorn en trombone.
Toetsenisten kunnen kiezen uit piano, keyboard, accordeon, pijporgel en elektronisch orgel.
Wie zich meer aangetrokken voelt tot snaarinstrumenten, neemt les op (elektrische) gitaar, basgitaar, harp, viool, cello of contrabas.
Slagwerkliefhebbers kunnen naast het populaire drumstel ook les krijgen op xylofoon, pauken en ander percussiemateriaal.
De lessen worden gegeven in ons huis van de kunsten aan de Middenweg 2 in Den Helder en voor een aantal instrumenten in MFC 't Dorpshuis Julianadorp (Middelzand 3504).
De lesdagen en -tijden van de jaarcursus worden in overleg vastgesteld.
NB. Wie pianoles heeft moet beschikken over een akoestische piano: dus géén elektr(on)ische piano of keyboard.
 
ZINGEN
Zing je graag? Alleen of liever in een groep? Of wil je je nu wel eens buiten de badkamer laten horen? Dan is zangles iets voor jou! Train je adem- en zangtechniek en combineer dat met jouw eigen repertoire. Triade heeft twee zangdocenten: Marie Anne Pak geeft klassieke zang, opera en musical. Hanneke Bergsma geeft lichte muziek en is gespecialiseerd in pop, jazz en musical. In de zangles word je door de docent begeleid op de piano, of met behulp van andere media.

ZANGCOACHING
Voor zangers, die al gevorderd zijn en met hun vaste begeleider eens gecoacht willen worden, bestaat er de mogelijkheid om op afspraak een aantal interpretatielessen te volgen. In deze lessen gaan we in op de samenwerking en interactie tussen begeleider en zanger(es). Ook duo’s en trio’s kunnen zich inschrijven.
 
LESVORMEN
 
ORIËNTEREN - Proeflessen
Je kunt twee proeflessen van 25 minuten afspreken (€ 16,50 tot 21jr., €20,- vanaf 21 jr.) om kennis te maken met het instrument en de docent. 
 
ORIËNTEREN - Instapcursus individueel
Deze cursus bestaat uit 5 individuele lessen van 25 minuten. Je kunt voor die periode een instrument huren. Inschrijven voor deze cursus is mogelijk van september tot april.
Na afloop van de instapcursus kun je beslissen of je verder gaat met een jaarcursus die dan tot het einde van het cursusjaar loopt. 

Instapcursus in een groep
Voor kinderen van 5-12 jaar bieden we ook een groepscursus aan ter orientatie (instapcursus in groep). Als we voldoende leerlingen hebben op een specifiek instrument is dit mogelijk. Als wij een groep kunnen starten dan overleggen we met u of u wil dat uw kind in een groep deelneemt of liever individueel les heeft. De groepscursus is goedkoper.
 
ELKE WEEK LES
Indien mogelijk worden deze wekelijkse lessen gegeven in groepen van 2 tot 4 personen. Hoe groter de groep, des te langer de les.
Wanneer er geen groep kan worden gevormd, kan de docent besluiten individueel les te geven. Deze individuele lessen duren dan 25 minuten.
‘Elke week les’ bevelen we sterk aan voor beginners en cursisten die korter dan 5 jaar les hebben gehad. Met een wekelijkse les heb je de beste garantie op een goede ontwikkeling van de muzikale vaardigheden.

OM DE WEEK LES
Deze lesvorm heeft 19 lessen per cursusjaar, eenmaal per twee weken. Dit zijn individuele lessen van 25 minuten. Je komt voor een ‘om-de-week les’ in aanmerking wanneer je gevorderd bent en zestien jaar of ouder. Voor beginners is deze lesvorm niet geschikt!
Overleg met de docent of een om-de-week les geschikt is voor jou.

ENSEMBLES
Triade moedigt elke muziekleerling aan om deel te nemen aan een ensemble. Want muziek maken is leuk, maar samen muziek maken is nog veel leuker en leerzaam bovendien! In een ensemble breng je eigenlijk in praktijk wat je in de instrumentale en vocale les geleerd hebt en daarbij komt dan ook het samenspel: luisteren naar en reageren op elkaar. Een boeiend proces dat garant staat voor heel veel muzikaal plezier.

Muziekplein
Kinderen van 6-12 jaar, eerste en tweede jaars,  krijgen naast hun individuele les een samenspel les gratis aangeboden: het Muziekplein! Leuk om te ervaren hoe het is om samen muziek te maken!

Overige ensembles
Iedereen die bij Triade instrumentaal of vocaal les heeft kan tegen sterk gereduceerd tarief meedoen in één ensemble. Ook niet-Triade leerlingen zijn van harte welkom, zij het tegen een ander tarief.
Als je aan meer dan één ensemble wilt meedoen, betaal je voor dat ensemble het tarief voor niet-Triade leerlingen. Overleg met de eigen docent aan welk ensemble je kunt deelnemen.
 
SOLFÈGE  en VOORBEREIDING CONSERVATORIUM
Voor muzikanten, zangers en koorleden die hun theoretische kennis en gehoor verder willen trainen, is er de mogelijkheid tot het volgen van solfège lessen.
Je krijgt wekelijks les in muziektheorie, algemene muziekleer en solfège (gehoortraining).
Wanneer je van muziek je beroep wilt maken, bereiden wij je voor op het toelatingsexamen Conservatorium of de Rock Academy. Voor een goede voorbereiding adviseren wij je om er twee jaar van te voren mee te beginnen. Bespreek vooral met je eigen docent de mogelijkheden. In overleg kan deze cursus ook korter of langer duren. Tijden in overleg met docent Ben Wezel. Ook niet-Triade leerlingen kunnen deze cursus volgen. Vraag ons bij interesse naar de mogelijkheden.

HAFABRA - opleiding en examens
Triade kan voor leden van harmonie- en fanfareorkesten en brassband (Hafabra) een complete opleiding verzorgen. Triade heeft een landelijke erkenning en neemt hiervoor de bijbehorende examens (A, B, C, D) examens zelf af.
De opleiding bestaat uit 2 delen: het theoretisch-auditieve en het praktische deel. De lessen voor het theoretisch-auditieve deel starten in oktober. Bij voldoende aanmeldingen start er ook een opleiding voor C- en D- examen. Startdatum en tijden worden later bekend gemaakt. Kijk hiervoor op de website. Verenigingen in de Hafabra-sector kunnen ervoor kiezen de hele opleiding door Triade te laten verzorgen, maar kunnen ook een deel van de opleiding bij Triade onderbrengen. 

TRIADE - muziekexamens
Triade biedt ook eigen muziekexamens aan. Deelname staat open voor alle muziekleerlingen en is geheel vrijwillig. Overleg ruim van te voren met je eigen docent als je wilt deelnemen. Er zijn 4 niveaus: Adagio, Moderato, Allegro en Presto. Theorie en praktijk van het Adagio- en het Moderato-examen worden tijdens de reguliere les onderwezen door de eigen docent. De examens vinden plaats in juni. 
 

Nieuwsbrief

Facebook