Docent

Marie-Anne Pak

Marie-Anne Pak

Docent: Zang

Als je mij vraagt: "Wat doe je nu het liefst?" Is mijn antwoord altijd: "Alles!"

Zingen, zangles geven en dirigeren, het is mij allemaal even lief. Daarnaast zijn er ook andere dingen waar ik me mee bezig houd, zoals lezen, pianospelen, toneelspelen en door de bergen lange-afstandswandelingen maken. 

Waarom is muziek maken nou zo interessant?

Wat is er leuker dan beginnen met een moeilijk lied en stap voor stap werken aan stem en interpretatie. Wat is er leuker dan je stem ontdekken en merken dat je lager én hoger kan dan je dacht. Dat er tips & tricks zijn om langer op één adem te zingen en moeiteloos van héél zacht naar heel luid te kunnen zingen. Wat is er leuker dan elke keer nieuwe mensen leren kennen die óók iets willen weten over zingen, of mensen die je al heel lang kent, verder te begeleiden op hun zang pad. Zingen, liederen of songs, opera of musical, altijd weet het mij te boeien en altijd valt er iets te ontdekken.

Naast mijn zangstudie aan het conservatorium heb ik theaterwetenschappen gestudeerd. Dat is een ander aspect van podiumwerk dat mooi aansluit op het muziekpodium. 

Dat alles maakt mijn vak als zangeres, zanglerares en koordirigent zo afwisselend en mooi. Wees welkom en betreed de wondere wereld van de zangstem!