Breng je ideeën tot uiting

Doe mee met ons CREAcafé!

Meer info

Docent

Ischico Velzel

Ischico Velzel

Docent: Piano docent

Vanaf jonge leeftijd doe ik niets liever dan piano spelen. Mijn doel is om muziek te  delen met zo veel mogelijk mensen en dat uit zich in het geven van pianoles zowel als het geven van concerten.

Zelf studeerde ik in binnen- en buitenland. Mijn eerste master heb ik gedaan aan Conservatori Superior de Música del Liceu te Barcelona waar ik me heb ondergedompeld in Spaanse muziek en cultuur. Ik studeerde bij Spaanse muziekspecialist Albert Attenèlle. Mijn tweede master deed ik aan The Royal Conservatoire of Scotland waar ik les kreeg van meesterpianisten Petras Geniušas en Fali Pavri. Door zelf zo goed les te krijgen, raakte ik steeds geïnspireerd om deze kennis en vaardigheden op mijn eigen wijze over te dragen.

Ik voel me thuis op het concertpodium. Zo heb ik met veel plezier gespeeld op Sloane Square in Londen, Casa Battló (Gaudí) in Barcelona en in verschillende concertzalen in Nederland zoals Muziekgebouw aan ‘t IJ. Ook speel ik graag kamermuziek. Samen met Schots/Nederlandse pianiste Anna Michels vorm ik het Tableaux Pianoduo. Door zelf projecten en concerten te organiseren, brengen we muziek aan een nieuw publiek.

Mijn liefde voor piano spelen uit zich duidelijk in het geven van pianoles. Ik vind het heel belangrijk mijn enthousiasme over te brengen op mijn leerlingen. Iedere leerling is uniek en ik stel graag samen met de leerling doelen waar ze zelf enthousiast van worden. Ik ben een betrokken docent en motiveer mijn leerlingen op ontdekkingstocht te gaan in de wereld van muziek en hun creativiteit te ontwikkelen door o.a. te improviseren.