Breng je ideeën tot uiting

Doe mee met ons CREAcafé!

Meer info

Docent

Bernadette Boeters

Bernadette Boeters

Docent: Piano

Ik ben geboren in Indonesië. Daar kreeg ik op vijfjarige leeftijd van mijn peettante mijn eerste pianolessen en speelde ik een jaar later voor radio en televisie. In 1967 emigreerden we naar Nederland en kreeg ik les van Kees van Houten en Tine Dispa, docenten op het Tilburgs conservatorium. Op mijn zestiende werd ik toegelaten bij István Hajdu op het Rotterdams conservatorium. Na het behalen van mijn solistenexamen kreeg ik van het ministerie van O&W een beurs om verder te studeren aan de Franz Liszt Music Academy in Boedapest (Hongarije) bij de wereldberoemde pianopedagoog Ferenc Rados. Door zijn toedoen kon ik als stagiaire vele lessen aan jonge getalenteerde kinderen bijwonen. Die ervaring is mijn leidraad, de basis van mijn huidige lesmethode.

De liefde voor muziek en de piano bloeide vooral op toen mijn vader ons, na aankomst in Nederland, meenam naar het Concertgebouw, waar ik beroemdheden als Ingrid Haebler, Claudio Arrau en Arthur Rubinstein zag optreden.

In de loop van de jaren heb ik veel cursisten gehad. Een aantal van hen won prijzen op concoursen en een enkeling studeerde op het conservatorium. Uiteraard is dit leuk, maar het geeft mij ook veel voldoening als leerlingen hun aarzeling overwinnen en in een optreden op eigen niveau hun liefde laten horen voor de muziek. Het accent ligt niet alleen op het klassieke repertoire, want ik vind het heel bijzonder dat mijn leerlingen zowel in klassiek als in jazz en pop vaardig zijn en in een enkel geval zelfs de pure improvisatiekunst beheersen. Met een goede basistechniek kun je alle kanten op!

Opleidingen en masterclasses:

Pianolessen op het Tilburgs Conservatorium)
Rotterdams Conservatorium: Istvan Hajdu
Diploma B (Pedagogische acte) en C (Solospel)
Franz Liszt Music Academy Budapest/Hongarije: Ferenc Rados Jurylid EPTA (European Piano Teachers Association)


Werkzaam (geweest) als:

Medewerker artistiek management The International Holland Music Sessions

Jurylid Muziekconcours Amstelveen
Docent bij Triade sinds 1980